Директор НПП «Синевир» Микола Дербак взяв участь у фестивалі ріплянки


ripf.jpg     ripf2.jpg

Закарпатський край широко відомий своїми фестивалями, адже тут вшановують окремим святом чи не кожний місцевий продукт або страву . На минулих вихідних у селі Колочава, у музеї – скансені «Старе село» вдруге пройшов фестиваль ріплянки, участь в якому взяв директор НПП «Синевир» Микола Дербак та працівники парку.

Ріплянка - традиційна колочавська страва, яка готується із картоплі ( місцева назва - ріпа) та кукурудзяної муки. Колочавці їдять кукурудзяну страву руками, вмочаючи її у різний гарнір - бринзу, фріґу на шкварках (розігрітий сир), яєчню, м’ясо, сметану,гриби… Страва надзвичайно корисна та ситна. Сподобалася місцева страва і гостям та туристам, які її залюбки смакували.

Захопливими були і театралізовані дійства та атракції, які розважили гостей та показали колочавську культуру.

Майже 9 тис. гривень, зібраних під час фестивалю, організатори перерахували на підтримку Української Армії.

ripf3.jpg     ripf4.jpg

ripf5.jpg     ripf6.jpg

18.06.2014 р.


Опубліковати в twitter.com